Op de bonnefooi een weekendje Antwerpen

0

Antwerpen, wat een leuke stad 😀

Ken je dat zo’n weekend zonder plannen en afspraken en wat ga je dan doen?  Het weer is saai, er staat niks in de planning dus het is tijd voor wat actie. Antwerpen! Zo gezegd en zo gedaan, hup in de auto en wij zijn op weg naar Antwerpen. Bij aankomst in Antwerpen parkeren we de auto langs de Schelde en lopen naar de Grote Markt, een geweldig plein waar ook de VVV is. We besluiten om bij de VVV een kamer te boeken waar we het advies krijgen om een kamer in hotel Elzenveld, een voormalig klooster seminarie in de Lange Gasthuisstraat, te boeken en dit advies volgen we op. Hotel Elzenveld blijkt een mooi gerestaureerd klooster te zijn. Een geweldig hotel op loopafstand van vele Antwerpse bezienswaardigheden.


Als een van de eerste bezienswaardigheden bezoeken we het Rubenshuis. Rubens woonde in 1600 met zijn gezin in het stadskasteel dat nu tot museum is verbouwd. Naast de kunstcollectie is het stadskasteel op zich al een bezoek waard.

Ben je in Antwerpen dan moet je natuurlijk wafels eten en waar kun je dit beter doen dan bij Désiré de Lille, een ouderwetse tearoom in de Schrijnwerkersstraat.

Antwerpen is de op een na grootste stad van Belgie dus er is altijd en zeker ieder weekend genoeg te doen. 

Sowieso is Antwerpen een leuke stad om te shoppen, of hou je niet van shoppen? De stad op zich is al een bezienswaardigheid. De Meir is de grootste, drukste en voor een deel autovrije winkelstraat van Antwerpen, hier vind je bekendste winkels plus de toegang tot 2 shopping mails t.w. Grand Bazar en de Stadsfeestzaal.  Tweemaal per jaar in juli en januari is er “SOLDEN”. In België is er een officiële koopjesperiode waarin modegebonden artikelen zoals kleding, schoenen e.d. vanwege seizoensvernieuwing tegen een verminderde prijs mogen worden aangeboden. In België is de wetgeving nogal streng voor wat betreft de solden of wel de opruiming. Mensen nemen zelfs een dag verlof voor de 1e soldendag, het is dan ook mega druk  in winkels tijdens de solden.

Ter afsluiting van een dagje Antwerpen drinken we natuurlijk een Belgisch biertje. Mijn favoriete Belgisch biertje is een Brugse zot, van 2 biertjes van de tap sta ik zogezegd al op mijn kop. Het is een aanrader om een lekker pintje te drinken in cafe ’t Elfde Gebod. Dit café ligt in het historische centrum aan de Torfbrug 10, is eigenlijk een eetcafé en reuze gezellig en het beschikt over een mooie bierkaart!

Ben je uitgekeken op Antwerpen rij dan een stukje door naar de Verbeke Foundation in Kemzeke. De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door de kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen samen in een kunstenvrijplaats. De Verbeke foundation is gehuisvest in 20.000 m3, tot expositieruimten verbouwde, oude loodsen en heeft een buitengebied van 12 hectare natuurgebied. Het is een van de grootste privé initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De Verbeke Foundation organiseert jaarlijks 2 grote exposities, kleine en grotere exposities wisselen elkaar af, het is een continue veranderende tentoonstelling.

In 2016 bezochten wij de expositie Strandbeesten van Theo Jansen in de Verbeke Foundation. Ik wilde altijd al eens Theo’s strandbeesten in real life in beweging zien, jammer genoeg was dit niet op het strand maar in de kassen van Verbeke Foundation was het ook een magnifieke ervaring.
Al met al een geweldige locatie voor geweldige exposities, een absolute aanrader!

Verbeke Foundation
Westakker 2
9190 Kemzeke
info@verbekefoundation.com
Tel +32 (0)3/789.22.07

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.