Vietnam – Ha Long Bay en Cat Ba Island

0

Ha Long Bay

Ha Long Bay is een baai bij de stad Hạ Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. Ha Long Bay is een prachtig gebied met zo’n 2000 kalkachtig gevormde rotsachtige eilandjes genaamd Karstbergen. Sommige eilandjes zijn bewoont en sommige eilandjes hebben prachtige grotten. Het is echt een aanrader om dit gebied te bezoeken. Ha Long Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De taxirit van Hanoi vliegveld naar Halong Bay duurt ca. 3,5 uur. Bij aankomst in het plaatsje Ha Long hebben wij een hotel aan de kustweg ter plekke uitgezocht en in dit hotel regelde wij de een bootticket naar Cat Ba Island.

CAT BA ISLAND

Tijdens de boottocht over de Ha Long Bay naar Cat Ba Island bezochten we enkele eilandjes en prachtige grotten. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om met een bootjes of een kajakken te varen. Binnen de grotten en spelonken worden stalactieten en stalagmieten door gekleurde lampen uitgelicht, je kunt het mooi vinden of niet, indrukwekkend is het zeker.

Grotten Ha Long Bay

Het eiland Cat Ba is het grootste eiland in Ha Long Bay, het is een gezellig eiland om enkele dagen te blijven. In het stadje Cat Ba boek je een kamer in een van de hostel, hotels of luxe resorts. Er zijn veel gezellige restaurantjes en cafeetjes. Boek een boottocht en bevaar de rustiger gedeelte van Ha Long Bay. Het eiland Cat Ba biedt veel moois. Huur in het stadje of in je hotel een fiets of scooter om het prachtige Cat Ba National Park te bezichtigen. Ga met een gids een korte of lange trekking door de jungle van National Park Cat Ba maken, misschien kom je nog wat apen tegen . En wat natuurlijk helemaal geweldig is , is om met een fiets of scooter naar een van de uitkijkpunten te rijden om van het geweldige uitzicht over Ha Long Bay te genieten.

Qua weer troffen wij het niet zo goed er viel namelijk zo af en toe nogal wat regen, dit waren enorme korte buien. Wij huurden een kamer in niet zo’n duur hotel en het regenwater kwam langs de muren naar beneden. Geen drama, zodra de regen stopte was alles weer droog.

Vanuit Cat Ba Town liepen we langs het strand richting een van de resorts waar we op het strand de mooist schelpen vonden.

Rond en in de haven van Cat Ba Town zijn er veel leuke restaurantjes en cafeetjes waar je naar toe kunt voor een drankje en een hapje te eten. Het is ook leuk om een keer op een van de restaurantboten in de haven te eten. Het Green Mango restaurant is een van de restaurant direct aan de haven, het biedt bijvoorbeeld een enigszins westers georiënteerde keuken met daarnaast Vietnamese gerechten.

Het Bamboo cafe is een onze favoriete plekken voor een koffie of lunch. Het Bamboo Cafe wordt o.a. door Lonely Planet aanbevolen en niet ten onrechte. Bamboo Cafe serveert heerlijke Vietnamese hapjes, het is redelijk goedkoop en de bediening is vriendelijk.

Daarnaast wordt er, zoals in heel Vietnam, ook op straat door locals hapjes bereidt maar of het wijs is om daar wat te eten? Wij hebben het street food op Cat Ba niet uitgeprobeerd.

Cat Ba street food

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.