Rondreis Marokko

0

Deze Marokkaanse steden moet je zien!

  1. Marrakesh
  2. Bení Mellal
  3. Fez
  4. Meknés
  5. Volubilis
  6. Rabat
  7. Casablanca
  8. Essaouira
Rondreis Marokko

1. Marrakesh

Marrakesh, shoppen in de Souk

Over de mooie sprookjesachtige stad Marrakesh kun je veel zeggen, het is één van de koningssteden van Marokko en wordt regelmatig gebruikt in internationale filmsets. Marrakesh ligt in het westen van Marokko en heeft ca. 1.000.000 inwoners De stad ligt aan de voet van het hoge Atlasgebergte.

Marrakesh

Naast Marrakesh is er ook in de omgeving heel veel te beleven. Ben je op zoek naar een bijzondere beleving dan maak je op eigen gelegenheid een rondrit in de omgeving. Laat grote stad achter je en trek er op uit en je bent in no time terug in de tijd op het platte land van Marokko.

In Marrakesh huurde wij bij Sunnycars een personenauto en reden richting het zuiden naar het plaatsje Ourika. Hier vindt je de heerlijk relaxte tuin Safranière Biologique ofwel “Le Paradis du Safran. Het complex is opgezet door Christine een westerse vrouw die ook locale vrouwen bij de tuin betrekt. Het is een echt vrouwenproject. Deze vrouwen kwekenhet specerij saffraan. Daarnaast worden er kruiden gekweekt waar etherische oliën uit worden geperst, hier zijn super relaxte zithoekjes waar je uren zou kunnen zitten, er groeien bijzondere bomen, lopen geredde ezeltjes, zijn er diverse voetbaden en kun je genieten van thee en lekkere traditionele hapjes. Safraan is een zeldzaam specerij, is de stamper van een krokus en wordt geoogst in het najaar. Dit is echt een plek waar je kunt genieten.

In de omgeving van Marrakech wordt medio november saffraan geoogst.

Rij je na het bezoek aan de Saffraan tuin verder door richting het Atlas gebergte dan kom je in het plaatsje Asni.

Ansi ligt ca. 75 km van Marrakesh en hier is op zaterdag de grote plaatselijke markt. Locals bieden hier hun handelswaar te koop aan. Je vindt hier groente en fruit, specerijen, kippen en eieren, kleding en schoenen, huishoudelijke zaken en nog veel meer aan. De koopwaar ligt vaak op grote doeken op de grond. Daarnaast zijn er plekken waar je thee kunt drinken en een tajine kunt eten. Ook vindt er kappers die je voor een klein bedrag knippen en scheren.

Als je daarna nog 15 km doorrijdt kom je bij het prachtige dorp Imlil waar de huizen zijn gebouwd op terrassen. Vanuit Imlil kun je diverse trails lopen in het Nationale Park Mount Toubkal.

Bij de kapper op de markt in Asni.

2. Bení Mellal

Onderweg van Marrakech naar Fez rij je door het Atlasgebergte en kom je langs deze landelijk gelegen stad met de naam Bení Mellal. In de zomer is het warm tot heet en in de winter is het koud in de stad Bení Mellal. De stad ligt midden in een landbouwgebied met kilometers lange olijfgaarden en groeien er granaatappelbomen in overvloed. Stop even bij deze parkachtige tuin met de mooie ruisende watervallentjes.

De stad Bení Mellal is bekend om de oude vesting Kasbah Ras el Ain die uitkijkt over de hele stad. Deze oude vesting is gebouwd om de omgeving te beschermen en ligt dicht bij de bron Ain Asserdounn wat het oog van de muilezel betekend.

El Kasbah Ain Asserdoun Beni Mellal
Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.