Spoorwegmuseum Utrecht

0

Spoorwegmuseum

Een van de leukste musea van Nederland is het spoorwegmuseum, een echte aanrader voor jong en oud.  De entree van het spoorwegmuseum is door het in 1874 gebouwde Maliebaanstation. Via 5 verschillende werelden maak je een reis door de geschiedenis van het spoor. Iedere wereld verbeeld de ontwikkeling van het spoor op een leuke interessante manier.  Sommige werelden zijn opgezet als een pretparkattractie: wereld 1 walktrough, wereld 3 darkside en wereld 5 simulator.  Voor de spoor en treinliefhebber is er enorm veel te zien. Zowel binnen als buiten staat een mooie collectie treinen w.o. diverse stoomtreinen. Heb je vragen over de collectie? Getrainde medewerkers zijn aanwezig om al je vragen over het spoor en treinen te beantwoorden.

Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht.

Het spoorwegmuseum is o.a. te bereiken via het spoor met de pendeltrein, deze rijdt vanaf Utrecht Centraal. Voor het reizen met de pendeltrein is een geldig vervoersbewijs nodig. Je kunt op het spoorwegstation met je OV kaart in- en uitchecken.

NS ticket pendeltrein Spoorwegmuseum

Plattegrond spoorwegmuseum

Enige jaren geleden reed de  Heimwee express over het spoor van Utrecht, misschien dat de express nog een een ritje gaat rijden.

Gedurende het hele jaar zijn er diverse evenementen, het is slim om hiervoor de website van het spoorwegmuseum in de gaten te houden. In 2018 staat in ieder geval de expositie modeltreinen gepland.

Een van de jaarlijks terugkerende evenementen is het winterstation.

Spoorwegmuseum winterstation 2017

Van 23 december  t/m 7 januari is het spoorwegstation omgetoverd tot een winterstation waar je o.a. in de grote stationshal kunt schaatsen om een oude stoomlocomotief. Schaatsen kun je al vanaf 6 december op gratis te lenen schaatsen. Tussen 27 en 30 december is het spoorwegstation extra lang, tot 19.00 uur, geopend. Op het winterstation is een prachtige ouderwetse carrousel opgebouwd, buiten tussen de locomotieven staan diverse vuurkorven waar je marshmellows kunt roosteren en er zijn diverse optredens van klassiek tot rock & roll. Een bezoek aan het spoorwegmuseum is leuk voor jong en oud.

Adres: Spoorwegmuseum winter, Maliebaanstation, Utrecht

Openingstijden: maandag (tijdens schoolvakanties)  t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
van 27 t/m 30 december van 10.00 tot 19.00 uur
1 en 2 kerstdag geopend
Nieuwjaarsdag gesloten.

Het is een aanrader om vooraf een online ticket  te kopen want zeker in de kerstvakantie is het een gezellige drukte in het spoorwegmuseum.

Een van de highlights van het winterstation zijn de carrousel en de schaatsbaan.

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.