Cappadocië: wandelen en ballonvaren

0

Na een tocht door de vrije natuur, via een fallisch maanlandschap, zijn we in Göreme. Daar, op het busstation, boeken we voor €70 een ballonvaart.

Vlak voordat de zon opkomt stijgen tientallen ballonnen op in de vallei van Göreme. De ultieme plek in Europa om een ballonvaart te maken want het landschap hier is ongeëvenaard. Na de vulkaanuitbarstingen van miljoenen jaren geleden is in Cappadocië door erosie een spectaculair landschap ontstaan met pilaren en torens van tufsteen. Tientallen meters hoog. Als fallische symbolen. De grootste ondergrondse steden ter wereld vind je in deze streek. De eerste christenen woonden hier in de derde eeuw in grotdorpen. Het fossiele beeld van kerken en kloosters, religieuze muurschilderingen en de sporen van menselijke activiteiten zijn de getuigen van hun verdwenen beschaving. In onze ballon vliegen we over Cappadocië, over Göreme National Park, onderdeel van het Unesco Wereld Erfgoed.

Ballonvaart boeken op busstation Göreme.

Op een groepsreis door Turkije doen wij Cappadocië aan. Wanneer ik na de eerste nacht de gordijnen van mijn hotel-kamer open doe zie ik tientallen luchtballonnen. Dat ziet er fantastisch uit. Wat zou er onder die ballonnen te zien zijn, vraag ik me af. Ik wil het weten. Daar gaan we naar toe. Wij gaan op pad en lopen zonder gids via Zemi Vadisi naar Göreme. Langs velden; over rotspaden naar beneden en klimmen via een boom naar de bodem van een ravijn. We zien niemand. We komen niemand tegen. Maar Google Maps geeft onze locatie perfect aan. De plaats Göreme bereiken we na ettelijke uren. Hier zijn volop restaurants. En hier boek je jouw ballonvaart. De prijzen lopen uiteen van €70 tot €150. Later blijkt dat het het steeds om dezelfde ballonvaart gaat.

Vijf leuke dingen doen in Cappadocië

  1. Als de zon opkomt een ballonvlucht maken over de vallei van
    Göreme .
  2. Off the beaten track hiken van de ene plaats naar de andere terwijl Google Maps en je kompas de weg wijzen.
  3. Bezoek aan de ondergrondse stad Derinkuyu.
  4. Met de Dolmus (streekbus) hoppen van het ene dorp naar het andere. Je vraagt de mensen in de bus waar iets leuks te zien is. En kijk aan. Iedereen wil je gids zijn.
  5. Overnachten in een grotkamer in een hotel tussen tufstenen rotsen.
Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.