Dierentuin Amersfoort & Hanoi Zoo, Thu Le Park

0

Dierentuin Amersfoort

Dierentuin Amersfoort

Er wordt wel eens gezegd “Niets is zo leuk als om een dierentuin te bezoeken” maar hierover zijn de meningen verdeeld! Dieren die in gevangenschap leven en niet in hun natuurlijke omgeving. Maar als wij in Nederland naar een dierentuin gaan dan heeft dierentuin Amersfoort onze voorkeur. Deze  dierentuin ligt in de buurt, heeft een hele goede naam en er worden veel dieren geboren wat in ieder geval een goed teken is. Zo is er  een tijdje geleden een tijgerdrieling geboren. Moeder en welpen lieten zich uitgebreid bewonderen. In de week dat wij de dierentuin bezochten is er een luiaardjong geboren. In dierentuin Amersfoort leven de nachtdieren in een speciale ingerichte ruimte waar het bioritme is omgedraaid. Overdag is het donker en in de nacht is het licht wat ideaal is voor de luiaard. De luiaard draagt haar jong onderste boven op haar buik. Om met flits een foto van de pasgeboren luiaard te maken konden wij echt niet maken. Dus jammer dan maar helaas geen foto!

Dierentuin Amersfoort
Dierentuin Amersfoort – 3 welpen

Hanoi Zoo in Thu Le Park, Vietnam

Zoo Hanoi Thu Le Park
Zoo Hanoi Thu Le Park

Als je naar een dierentuin in een Aziatisch land gaat weet je eigenlijk niet wat je er van kunt verwachten. Een dierentuin in Nederland is heel wat anders dan een Aziatische dierentuin. In Vietnam bezochten wij de dierentuin van Hanoi in Thu Le park aan het Thu Le meer.  Thu Le is een combinatie van een park, meer, dierentuin en speeltuin. Jaarlijks trekt deze plek veel locale bezoekers. Thu Le ligt net buiten het centrum van Hanoi en heeft een bloemrijk park waar je o.a. in het meer kunt roeien.
In de dierentuin leven bijna 100 verschillende dieren waaronder een Indochinese tijger, veel verschillende apen en diverse vogels. De dieren zijn gehuisvest in kooien die veel kleiner zijn dan wij in Nederland gewend zijn. De dieren waren energiek en zagen er gezond uit. Onze verwachtingen waren niet zo groot maar al met al viel de dierentuin ons mee.

Hanoi Zoo Thu Le park
Hanoi Zoo Thu Le park
Hanoi Zoo Thu Le Park

De dierentuin ligt in het prachtig Thu Le Park aan het Thu Le meer een beetje buiten het centrum van Hanoi. Hier kun je de mooiste exotische planten en bloemen bewonderen. Thu Le park is een plek van rust en koelte waar je even kunt bijkomen van de metropolis Hanoi. Het kan behoorlijk warm worden in Vietnam en Hanoi is sowieso overweldigend.

Thu Le Park Hanoi
Rust en koele Thu Le Park

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.