Dieppe, Normandië, Frankrijk

0

Paasweekend in Dieppe

Een weekendje weg naar Normandie is heel goed te doen met de auto. De rit duurt 5 uur. In Dieppe langs de haven vind je prima restaurants. Coquille of wel de sint Jakobsschelp uit Dieppe is een culinaire specialiteit, een genot voor wie van schelpdieren houdt, alleen daarom al is een bezoek aan Dieppe de moeite waard.

Gelegen aan de kalkstenen kliffen ligt Dieppe, een havenstad in Normandië die ligt aan de monding van de rivier Arques. Er zijn drie havens: de avant-port (voorhaven) voor de veerboten, de Port-de-Pêche (vissershaven) en de Port-de-Commerce (handelshaven).

Voor wie van lekker eten houdt is het goed vertoeven in Normandiën. In Dieppe is op zaterdag, verspreidt over het centrum, een streekmarkt. Hier worden locale produkten verkocht die in de Normandische keuken worden gebruikt. Denk hierbij aan verse kazen, cider, calvados, lams- en schapenbout, diverse vis als tong, schaaldieren als creuse ofwel oesters en sint Jacobsschelp, groenten en fruit, zoetigheden en gevogelte. Normandie staat vol met appelbomen waarvan sinds oudsher cider wordt gemaakt, de sterkere variant is calvados.  Op diverse plekken kun je een kijkje in een ciderfabriek nemen en daar hoort proeven natuurlijk ook bij.

Wat te doen in Dieppe

Markt:Iedere zaterdag is een markt met met vee locale producten in het centrum van Dieppe.

Sla vooral Cider en Franse kaas in. Wijn is er veel goedkoper dan in Nederland. En vergeet niet appel cider azijn mee te nemen. De lekkerste azijn voor een franse salade. Natuurlijk heb je daarbij ook franse mosterd nodig.

Dieppe -Vliegerfestival 5-9-2015 t/m 13-9-2015
Om de twee jaar vindt in september het internationaal vliegerfestival plaats.

Verder is er een museum met veel werk van Franse Imressionisten.

Tips voor de omgeving

Iets verder van Dieppe in Pays d’Auge is de Route du Cidre – 40 km een aanrader. Je bezoekt boerderijen waar cider wordt gemaakt. Op sommige boerderijen kun je overnachten.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.